140 let PGD Vojnik
1880 - 2020

Intervencije

  
 

LOGOTIP OPERATIVA PGD VOJNIK

POŽAR GOSPODARSKEGA POSLOPJA IN GOZDA

V naselju Lipa pri Frankolovem je zagorelo gospodarsko poslopje velikosti cca 10 × 25 m. Zaradi močnega vetra je ogenj preskočil na bližnji gozd. Aktivirana so bila vsa društva iz GZ Vojnik – Dobrna in zaradi obsega tudi sosednja društva PGD Vitanje, PGD Stranice in PGD Zreče. S skupnimi močmi

Preberi več »
LOGOTIP OPERATIVA PGD VOJNIK

POŽAR ZABOJNIKA ZA SMETI

V Višnji vasi je zagorela vsebina zabojnika za smeti, posledično pa je zaradi tega prišlo še do požara okrasnih cipres ob cesti. Nastalo situacijo smo skupaj s PGD Nova Cerkev hitro rešili in tako preprečili večjo škodo.

Preberi več »
LOGOTIP OPERATIVA PGD VOJNIK

POŽAR V NARAVI

Po zaključku prejšnje intervencije so naši pozivniki spet “oživeli”. Na Arclinski cesti v Vojniku je zagorela suha trava, ogenj pa se je razširil še na bližnje ciprese. S hitro in učinkovito akcijo smo požar omejili in pogasili ter tako preprečili njegovo širitev na večjo površino.

Preberi več »
LOGOTIP OPERATIVA PGD VOJNIK

DIMNIŠKI POŽAR

Po pozivu s strani RECO smo odhiteli na pomoč v Ulico bratov Jančarjev v Vojniku, kjer so se vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Zavarovali smo kraj dogodka, počakali do izgoretja saj in pregledali dimnik.

Preberi več »