TEKMOVANJE GASILSKE MLADINE NAŠE REGIJE V ORIENTACIJI

PFD VOJNIK

Zreče z okolico so v nedeljo dopoldne preplavile tekmovalne ekipe gasilske mladine, ki so svoje osvojeno znanje preizkusili v regijski orientaciji. Po jutranjem sestanku tekmovalnega odbora in sodnikov je sledil razvoz sodnikov na točke ter otvoritev tekmovanja, nato pa so že bile na vrsti prve ekipe po vnaprej določeni časovnici. Lepo vreme je pripomoglo k dobremu počutju in okrepilo tekmovalni duh. Po prihodu zadnje ekipe čez ciljno črto pa smo vsi prisotni nestrpno pričakovali razglasitev rezultatov. Vmesni čas so si nekatere ekipe krajšale z raznimi igrami v okolici, iskanjem sence ali pa obiskom bližnjih znamenitosti. Našo mladino je pot tako zanesla v hlad Pohorskih gozdov na Roglo.

Zaključek tekmovanja je bil točno po razporedu. Za naše društvo je bilo tekmovanje zelo uspešno. Pionirji so zasedli 1. mesto, pripravniki pa 8.. Vsem, ki v društvu delajo z mladino, tudi na tem mestu iskreno čestitamo in se veselimo nadaljnjih uspehov.

REZULTATI

Z ekipo pionirjev tako gremo 10. septembra v smeri prestolnice, kjer njihova regija Ljubljana 1 pripravlja državno orientacijo. Nekaj fotografij dogajanja iz Rogle in zaključka: